keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Dear media diary...

Ensimmäisenä välitehtävänä oli seurata omaa mediankäyttöään vuorokauden ajan. Tässä siis arkeni "karu totuus" ajanjaksolta 7.9. klo 18:00 - 8.9. klo 18:00.

18:00-18:40 Viimeistelin ensimmäistä blogipostaustani ja kävin kommentoimassa muiden kurssilaisten blogeja. Samalla tarkistin sähköpostini (kaikki kolme) Thunderbirdillä, sekä katsoin Facebookista uudet postaukset ja mainostin uutta blogiani.
18:45 Tuijottelin tämän välitehtävän ohjetta netistä.
19:00-19:34 Jäin taas lueskelemaan ja kommentoimaan muiden blogeja.
20:00-20:20 Tarkistin huomisen japanin opiskelupiirin juttuja mailista ja facebookin ryhmästä. Selailin pikaisesti muita asiaan liittyviä linkkejä.
22:38-23:57 Tein seuraavan päivän läksyjä selailemalla tiettyjä japanin materiaaleja netistä. Tarkistin osoitteesta oikotie.fi/kartta miten pääsisin huomenna Norssille. Kävin facebookissa: katsoin uudet postaukset ja päivitin yön varalle Mafia Warsin ja FarmVillen. Luin uusimman sivun Flipsidesta ja Questionable Contentista. Tunnustan käväisseeni myös Riemurasiassa.

8:20-8:35 Syödessäni aamupalaa ehdin pikaisesti päivittämään Facebookista Mafia Warsin. Tarkistin sähköpostini varmistaakseni, ettei opiskelujen aikataulut tai paikat olleet vaihtuneet.
9:00-11:00 Seurasin Norssilla rehtorin ym. Powerpointteja ja linkkejä screeniltä.
13:00-13:30 Käväisin mikroluokassa tarkistamassa mailini ja demoamassa Facebookia kaverilleni.
13:45-15:00 Ryhmäliikuntatunnin taustalla soi jotain musiikkia.
15:30-15:50 Kuuntelin mp3-soittimelta animemusaa (esim. Claymoren soundtrack) kävellessäni autolle, joka erinäisten sattumien takia sijaitsi hieman kaukana yliopistolta. Kävelin myös takaisin kuunnellen musiikkia.
15:50-15:55 Syödessäni välipalaa luin edessäni olleen Aviisin takakannen.

Median käytön määräni ei tullut sinällään yllätyksenä, yleensä kun olen kotona niin tietokone on aina päällä. Sillä tulee sitten enemmän tai vähemmän aktiivisesti tehtyä kouluhommia ja vietettyä vapaa-aikaa. Monet kurssitoverit ovat kommentoineet blogeissaan, että pitävät mediaa auki ikään kuin taustalla tehdessään jotain muuta. Minusta tuntuu että toisinaan teen taustalla jotain muuta samalla kuin olen koneella... Esimerkiksi syön katsellessani jotain videota, tai juttelen avokin kanssa jostakin netistä löytyneestä jutusta... Tai vaikka kirjoitan ylös mediapäiväkirjaa. Kirjoitin tämän aikataulun siis ihan fyysiseen vihkoon.

Toisaalta en pode huonoa omaatuntoa runsaasta internetin ja pelien käytöstä (tosin jostain syystä tänä kyseisenä vuorokautena ei tullut pelattua mitään), otan asian harrastuksen kannalta. Toisaalta taas vuorokausiohjelmaani katsoessani huomaan, kuinka paljon netissä kuluu aikaa suhteessa siihen kuinka hauskaa se loppujen lopuksi on. Pitäisi ehkä joskus yrittää rajoittaa netin käyttö vain välttämättömään, ja tehdä jotain aktiivisempaa tai ainakin vähemmän passiivista. Tietokoneella aika lipsuu välillä sellaiseen ruudun tuijotteluun.

Tätä kirjoittaessani sattui muuten sähkökatkos. Olen kiitollinen Bloggerin mainiosta tavasta tallentaa ihan itsekseen näitä keskeneräisiä kirjoituksia. Sinä 20 minuuttina jona odottelin sähköjä takaisin, tuli mieleen että valtaosa käyttämästäni mediasta on todellakin riippuvaista sähköstä. Aviisia ja kirjoja voi tietenkin lukea, ja kännykkää käyttää kunnes akku loppuu, mutta muuten olo tuntui jotenkin eristäytyneeltä. Käväisi mielessä että toivottavasti ei tarvitse tätä välitehtävää alkaa käsin kirjoitettuna palauttamaan.

Seuraavassa postauksessa toivon mukaan enemmän viittauksia kirjallisuuteen ja luentoihin, tätä kirjoittaessani en ole vielä ehtinyt kuin avaamaan kurssikirjan  pdf:n.

1 kommentti:

  1. Opiskelet japania - mielenkiintoista!! Tuo eri s-postiosoitteiden ym. palvelimien määrä voi nykyopiskelijalla olla aikamoinen. Ihme että kaikki salasanat pysyvät päässä. Sitä joskus ainakin omalla kohdallani ihmettelen :-).

    VastaaPoista